Avaleht Sooduspakkumised Tootekataloog Ostukorv Teenused Uudised Kontakt Sisukaart Otsing
 
Valuuta: EUR | EEK


Konditsioneerid
Õhksoojuspumbad
Õhk-vesi soojuspumbad
Õhuniisutid
Õhukuivatid
Õhuionisaatorid
Chung Pung
Õhupuhastid
Veepuhastid
Soojuskiirgurid
 



 
 

Õhuionisaatorid


TOODE LISATUD


Tootja: Chung Pung
Toote nimetus: Õhuionisaator MUGU CP - 10
Hind: 151.15 EUR
Info:

Õhuionisaator CP-10 tööpõhimõte

1.      Õhuionisaatori esmaseks funktsioonideks on õhu puhastamine läbi elektrilise tolmukorje.Seadme sees on kas plaati millest üks on negatiivse laenguga nõelplaat ja selle vastas positiivse laenguga tolmukorjeplaat.  Nõelplaadil on sõltuvalt seadmest 4 kuni 48 ioniseerimisnõela.  Tolmukorjeplaadil on võrdne arv ümmargusi auke, mis lähevad kohakuti ioniseerimis nõeltega.  Nende kahe plaadi vahele tekitatakse kõrgepinge. Nõeltesse lastakse negatiivne leang 20 000 volti  ja tolmukorjeplaadile positiivne laeng 20 000 volti. Selle tulemusel tekib nõelte ja tolmukorjeplaadi vahele elektriväli ehk PLASMA. See sama elektriväli paneb ka õhu elektroonid seadmest koos õhuga liikuma. Seadmes puuduvad liikuvad osad seega kogu protsess käib läbi elektrisurve.   Osa elektrilisest tolmukorjest toimub seadme sees mille käigus põletatakse tolmukorje plaadile õhus leiduvad heitgaasid, peenem tolm, bakterid, suitsuving jne. Ülejäänud ruumi aga hoiavad puhtana seadmest väljuvad miljonid negatiivsed õhuioonid. Väiksemad õhuioonid on kasulikud organismile ja elusloodusele toimides kui õhus leiduv antioksüdant. Keskmised ja suuremad ioonid aga on võimelised õhust eemaldama lendlevad tolmu ja bakteri osakesi laadides need negatiivselt mille tulemusel tolmuosakesed põrandale kukuvad. Tulemuseks on tolmuvaba õhk . Näiteks ei tohiks töötava ionisaatoriga toas päiksepaistel tolmuasakesi õhus näha olla. 

2.      Ionisaator oma tööprotsessis toodab ka väikese koguse osooni O3 ( nimetatakse ka superhapnikuks). Osoon on oma omadustelt tugeva antibakterjaalse ja baktereid hävitava toimega tänu millele suudab hoida õhu bakteritest ja viirustest puhtana. Samas on osoonil väga suur mõju õhukvaliteedile. Kui suures koguses võib olla osoon mürgine siis väikses koguses on osoon väga tähtis õhu element. Teisisti öeldes ei ole õhk kunagi värske kui õhus ei leidu osooni. Kuna  osoon on rektiivne ning laguneb suhteliselt kiiresti siis kuiva sisekliima puhul vähendab oluliselt kuiva õhu negatiivset mõju organismile. Kuna osoon laguneb veeks ja hapnikuks aitab ta leevendada kuiva õhu probleeme siseruumides. Mida kõrgem on õhuniiskus seda aeglasemalt osoon laguneb ja mida madalam on õhuniiskus seda kiiremini.  

3.      Ionisaatori kasutamiseks erinevates tingimustes on seadmel võimalik valida kahe erineva tööreziimi vahel.

4.      Ionisaatori regulaarne ja õige puhastamine tagab seadme pikaajalise toimimise ning on väga oluline õige elektrokliima loomisel. Tolmukorje plaati on soovitatav puhastada kaks korda kuus. Ioniseerimisnõelu aga kord nädalas, ionisaatori juurde kuuluva harjaga. Nõelte puhastamine on väga tähtis, mis tagab ka seadme korraliku tööprotsessi.   

5.      Õhuionisaatorid sobivad kõige paremini kasutamiseks ruumides, kus on sundventilatsioon ja kus kogu õhuvahetus käib läbi metalltorude mis küll toovad ruumidesse väljast uut õhku kuid õhk leab ennast metalltorudesse ära. Tulemuseks on küll piisav õhuvahetus kuid õhu elektriline laeng on kas positiivne või puudub üldse mis tekitab inimestes kärsitust ja väsimust. Ionisaatorid aga leevendavad sellisel juhul parimal moel sisekliimat laadides seda vajalike negatiivsete õhuioonidega.   Kütteperioodil ja õhu jahutuse puhul on ka ionisaatoritest abi, leevendades kuiva õhu mõju ning vähendades õhu jahutamisel tekkivate bakterite konsentratsiooni õhus. 

6.      Näiteid õhuioonide ja osooni konsentratsioonist loodusesTavalooduses on negtiivsete õhuioonide tase kuskil 1000 ja 5000 ühiku kohta ühes kuupsentimeetris õhus, samas osoonitase jääb 0,001 kuni 0,05 ppm ühe kuupsentimeetri kohta. ( variatsiionina võib tuua näiteks hommikuse männimetsa ja tiheda liiklusega kesklinna) Kesklinnas on mõlema konsentratsioon oluliselt madalam või lihtsalt null. Samas tõuseb osooni  ja negtiivsete õhuioonide konsentratsioon näiteks kõrgmägedes ( 10000-50000 negatiivse ioonini) samas tõuseb ka osoonitase võrreldes tavalisega 2-4 korda. Alpides näiteks. Tavalooduses on negatiivseidi õhuioone just rohkem koskede ja liikuva vee ümbruses kus õhk laeb vee ja vesi laeb õhu. Osoon ja negatiivsed õhuioonid on tavaliselt ka looduses sarnaselt koos. Seal kus on ioonide tase kõrge on ka osooni tase kõrge. Näiteks peale äikest on õhus 100 kordi rohkem ioone ja ka 10 kordi rohkem osooni mis muudab õhu eriti värskeks. Tuleb meeles pidada, et paljude jaoks tekitab värske õhk peavalu või paneb südame klopima sest ollakse harjunud surnud õhu tarbimisega.  Ionisaatorit kasuta mõistlikult, kasutades erinvaid tööreziime!


Mõõdud : 270 * 256 * 112
Kaal : 945g
Toitepinge : 110V/220V, DC13.8V
Elektritarve : 2.4 W
Tootlikus : 14 – 20 m2 (1000-1500 ion/cc õhu kohta)
Ioniseerimisnõelte arv: 16 nõela

Õhuionisaatori mõju:
1. Tõhustab ja kiirendab ajutegevust ning parandab õppimisvõimet.
2. Leevendab kurnatust, stressi ja väsimust.
3. Eemaldab allergiat, astmat ja bronhiiti põhjustavaid aineosakesi.
Fail: CP-10, CP-20, CP-35, CP-1000[1]_manual_est.pdf
Pildid:
   
  Lisa ostukorvi

 
 
 














 
  © 2017 Kliimakeskus.ee | TEL: +372 55 585 146 | E-POST: info@kliimakeskus.ee
raumet